5200mAh Asus UL30V Laptop Accu Gratis Verzending

i

Vorig jaar introduceerde Asus op de Computex zijn dunne en lichte Accu Asus ul50v, een lichtgewicht 12,5″-laptop met dunne schermranden. Dit jaar grijpt de Taiwanese fabrikant dezelfde beurs aan voor de presentatie van een nieuw model; de ZenBook 3 Deluxe UX490. Dat is een variant met een 14″-scherm in een behuizing die wat afmetingen betreft vergelijkbaar is met veel 13,3″-laptops.

Echt nieuw is de Accu Asus ul30v niet, want tijdens de CES in Las Vegas, begin dit jaar, introduceerde Asus de laptop al. Het model ligt echter nog niet in de winkels en nu op de Computex heeft Asus alle details bekendgemaakt. Genoeg redenen om de UX490 ook eens van dichterbij te bekijken en uit te proberen.

De behuizing van de UX490 is gemaakt van metaal. Niet alleen de buitenkant, maar ook het chassis. Dat levert een stevige constructie op en de laptop is fraai afgewerkt. Het scherm laat zich nauwelijks torderen, ondanks dat het erg dun is. Als je stevige druk uitoefent op het toetsenbord veert het wel wat in, maar over het algemeen zijn we behoorlijk onder de indruk van de bouwkwaliteit.

De ZenBook 3 moest het stellen met slechts een usb-c-aansluiting, maar de wat grotere Deluxe-uitvoering heeft drie van die poorten. Bovendien zijn twee daarvan compatibel met thunderbolt 3 op een snelheid van 40Gbit/s. De derde usb-c-poort, die ook gebruikt wordt voor het opladen, is niet sneller dan een gewone usb 3.0-poort.

Het toetsenbord van de Accu Asus ul50a beoordeelden we als slecht, omdat het smal is, de toetsen dicht op elkaar zitten en er weinig travel aanwezig is. Omdat de Deluxe-verse een groter scherm heeft, is er ruimte genoeg voor een fullsize toetsenbord en dat is dan ook duidelijk een verbetering. We merkten ook dat de toetsjes zich verder in lieten drukken en dat is prettig. Volgens de specificaties heeft het nieuwe toetsenbord 1,2mm travel, terwijl dat bij de ZenBook 3 maar 0,8mm is. Bovendien heeft het toetsenbord van de ZenBook 3 Deluxe ook achtergrondverlichting, iets dat bij de kleinere ZenBook 3 ontbreekt.

Het scherm is voorzien van een laagje Gorilla Glass 5, dat ook op smartphones wordt gebruikt. Volgens Asus is het de eerste laptop die deze generatie van het beschermende glas gebruikt. Het gebruik ervan resulteert uiteraard in een glanzende coating met de bijbehorende reflecties. Asus blijft bij de full-hd-resolutie van 1920×1080 pixels. Vermoedelijk is dat goed voor de accuduur en op het 14″-schermformaat geeft dat nog een scherp beeld, maar een optie voor een scherm met 3200×1800 pixels had wat ons betreft niet misstaan. Zeker omdat het scherm toch flink wat groter is dan dat van de ZenBook 3.

Asus kiest voor de Accu Asus ul50vs vrijwel de snelste componenten die geschikt zijn voor dunne laptops. Er komt een model met een Core i5-7200U en een variant met een i7-7500U. Beide zijn dualcores met vier threads, maar het i7-model is iets hoger geklokt en heeft meer cachegeheugen. Deze processors met een tdp van 4,5 watt vereisen actieve koeling en in de ZenBook 3 leverde dat flink wat lawaai op, omdat er een erg dunne ventilator werd gebruikt. Mogelijk kan de iets grotere UX490 de warmte wat beter afvoeren, maar dat zal moeten blijken als we een reviewexemplaar in handen hebben.

Accu voor Asus A32-UL50

Laptop Accu Asus : http://www.kopenaccu.com/asus.html

Met de ZenBook 3 UX390 leverde Asus een erg dunne en lichte laptop af, maar dat bracht wel een aantal concessies met zich mee. Zo was het toetsenbord klein en hadden de toetsjes weinig travel. Ook bleek de koeling luidruchtig en het aantal aansluitmogelijkheden beperkt. Of de ZenBook 3 Deluxe dezelfde prestaties weet te leveren met minder geluidsproductie weten we nog niet, maar de andere pijnpuntjes zijn aangepakt. Dit grotere model heeft met drie usb-c-aansluitingen waarvan twee met thunderbolt 3-ondersteuning een stuk meer uitbreidingsopties en het toetsenbord tikt beduidend prettiger.

Natuurlijk is de UX490 wel wat groter dan de UX390, maar desondanks is het een zeer dunne en lichte laptop, zeker als je bedenkt dat er een 14″-scherm in zit. Een definitief oordeel kunnen we geven als we een reviewexemplaar in handen hebben. Volgens Asus komt de ZenBook 3 Deluxe in de VS in de zomer uit voor een prijs vanaf 1199 dollar. Omgerekend inclusief btw is dat ongeveer 1297 euro. Een officiële europrijs is echter nog niet bekend en ook is het nog niet duidelijk welke configuraties er naar de Benelux komen.

http://ishowcase.net/kopenaccu/blog/13736/

http://kopenaccu.blog.cz/1705/asus-ul50v-laptop-accu-beste-vervanging

Post Tagged with

Related Posts

Leave a Comment

Social Icons