Laptop Accu voor X93 Asus Goede kwaliteit (5200mAh 10.8 V)

De Accu Asus x93 kent best veel liefhebbers. Dun en slank wordt gecombineerd met vaak een aluminium behuizing. In dit artikel kijken we naar de Zenbook UX410, een 14 inch model dat weet op te vallen met zijn dunne randjes.

Schermen met dunne randen zijn de nieuwste modegril in de laptopwereld. Het zorgt ervoor dat een groter scherm in een kleinere behuizing geplaatst kan worden en dus dat bijvoorbeeld deze UX410, die een formaat heeft dat vergelijkbaar is met sommige 13 inch modellen, toch een 14-inch scherm kan bevatten. Dat inchje meer is prettig als je een laptop zonder groter, extern scherm gebruikt. Dat, gecombineerd met het gewicht van 1,33 kilo, maakt hem ideaal voor een leven in de laptoptas. Dankzij de duurzame aluminium behuizing kan hij ook wel tegen een stootje, al loop je natuurlijk wel kans op krassen.

Op het eerste oog zijn de specificaties van de door ons geteste Zenbook UX410 best aantrekkelijk. Een dual-core Kaby Lake Core i5, gecombineerd met 4 GB geheugen en een 128 GB SSD. Nu is meer altijd beter, maar als je ziet dat hij voor 799 euro in onze Prijsvergelijker te vinden is. Dat is voor een luxe met aluminium afgewerkte laptop niet heel erg duur.

De vormgeving van de UX410 past prima in de lijn die we al langer van de Zenbooks van Accu Asus x93sm gewend zijn. Zo is de achterkant van het scherm voorzien van concentrische ringen die duidelijk maken dat dit toch een bijzondere laptop is. De rest van de vormgeving laat weinig verrassingen zien. De belijning is doelmatig, zonder dat er gekkigheden te vinden zijn.

ASUS heeft de Zenbook UX410 voorzien van een verlicht toetsenbord. De toetsen zijn uitgevoerd in zwart/wit en dat zorgt voor een prima contrast en maakt dat je moeiteloos je toetsen kunt vinden. Voor een laptop van dit formaat zullen de liefhebbers van pijltjes toetsen enigszins tevreden zijn, aangezien ze relatief groot zijn uitgevoerd.

Accu Asus a93 heeft gekozen voor een Intel Core i5-7200U. Dat is een vlotte dual-core processor uit de Kaby Lake-generatie. Hij zorgt via de ingebouwde Intel HD Graphics 620 voor de aansturing van het scherm. De binnenzijde van de Zenbook UX410 is zonder al te veel moeite te openen. Wel moet je weten dat er naast de kleine torx-schroefjes aan de onderkant nog twee kruiskopschroeven te vinden zijn onder de achterste voetjes van de laptop.

Op het moederbordje heeft ASUS 4 GB geheugen geplaatst. Van binnen is er ruimte voor een extra geheugenmodule. Dat is een groot pluspunt als je je computer zo intensief gebruikt dat deze hoeveelheid werkgeheugen niet toereikend is.

Ook de SSD is zonder al teveel moeite uit te wisselen. ASUS heeft een M.2 SSD ingebouwd. Die is afkomstig van SanDisk. De capaciteit van 128 GB houdt niet over, we zouden ons goed kunnen voorstellen dat dit niet voldoende voor je is. De keuze voor deze SSD en capacititeit is ongetwijfeld een keuze die omwille van de prijs is gedaan. In het binnenwerk zien we dat er ook nog ruimte is voor een 2,5 inch schijf. De schroefjes worden niet meegeleverd, maar als je hem wil inbouwen dan zal mogelijk de doehetzelfzaak uitkomst kunnen bieden.

Als je goed kijkt op het moederbord, dan zie je er ook nog ruimte voor een GPU en het bijbehorende geheugen. De Accu Asus x93sv heeft dat wel aan boord en zal dan ook een vergelijkbaar moederbord aan boord hebben.

batterij voor Asus A32-k93

Laptop Accu voor Asus : http://www.kopenaccu.com/asus.html

Het touchpad is lekker groot en heeft een fijne gladde afwerking meegekregen. Dat maakt dat je moeiteloos vrij nauwkeurig de cursor over het scherm kunt bewegen van de Zenbook.

Als we rondom kijken dan blijkt dat je alleen links USB 3.0-aansluitingen kunt vinden. Daar vind je zowel een standaard aansluiting als een moderne Type-C-verbinding. HDMI vind je ook aan die kant. Rechts heeft ASUS twee keer USB 2.0 aangebracht en daar is ook een volwaardig SD-kaartslot gemonteerd.

Het scherm is gebaseerd op de IPS-technologie, wat voor een prima kijkhoek zorgt. Gelukkig is het ook mat afgewerkt. We hebben de Calman 5-software van Spectracal weer uit de kast gepakt om te kijken hoe goed de prestaties van het scherm van de Zenbook UX410 zijn. Die zijn vrij goed, al is de kleurtemperatuur veel te hoog. De maximale helderheid is met 359 candela heel erg goed. Ook de kleurafwijking volgens Delta E 2000 is met 2,6 keurig. Al met al een laptop met een scherm waar je best een foto op kunt bewerken.

De werktijd op de accu van de Zenbook UX410 is uitstekend. Hij houdt het ruim 12 uur vol op een acculading en dat is een groot pluspunt, zeker omdat een laptop als deze vooral bedoeld is om onderweg te werken. Deze hoeveelheid tijd maakt dat je je voedingsadapter ook weleens op je bureau kunt laten liggen, zonder direct in de problemen te komen. Een dagje werken is geen enkel probleem.

http://blog.eigyo.co.jp/kopenaccu/article/272819

http://blog.kuruten.jp/kopenaccu/382596

Post Tagged with

Related Posts

Leave a Comment

Social Icons